علی غیاثی ندوشن مدیرکل امور مشارکتها و شهرداریهای نهاد کتابخانه های عمومی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بازدیدی که اخیراً به همراه چاکری معاون توسعه، لطیفی مشاور دبیرکل نهاد و کاشانی مدیرعامل موسسه نمایه از تعدادی از بزرگترین و غنی ترین کتابخانه های تخصصی قم داشته است، گفت: با توجه به ظرفیت بالقوه شهر قم به عنوان مرکزی مذهبی در کشور و وجود مراکز علمی، دانشگاهی و حوزوی متعدد در این شهر، به همراه دیگر مسئولان بلندپایه نهاد تصمیم گرفتیم از این توان برای غنی سازی کتابخانه های عمومی کشور به صورت کاربردی بهره بگیریم.
وی افزود: مذاکراتی جدی را با مسئولان کتابخانه های بزرگ قم از جمله کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، کتابخانه تخصصی تاریخ (به مسئولیت رسول جعفریان) و تعدادی دیگر از غنی ترین کتابخانه های این شهر در این زمینه داشته ایم و خوشبختانه درخواست اخیر ما مورد حمایت و استقبال مسئولان این کتابخانه ها قرار گرفت.
غیاثی اضافه کرد: به طور مثال نباید از کتابخانه ای مانند کتابخانه تخصصی تاریخ این شهر که با بیش از 88 هزار جلد کتاب در 5000 عنوان، یک گنجینه محسوب می شود برای استفاده دانشجویان، طلاب و عموم مردم غافل شد. همچنین است کتابخانه آیت الله مرعشی که متاسفانه به سبب نبود اطلاع رسانی مناسب متروک مانده است.
مدیرکل امور مشارکتها و شهرداریهای نهاد تاکید کرد: ما در این سفر و مذاکراتی که با مسئولان داشتیم، توافقات اولیه ای را هم با برخی مراکز علمی و دانشگاهی از قبیل کتابخانه تخصصی تاریخ موسسه آل البیت، موسسه پارسا و مرکز جامعه المصطفی داشتیم و قطعاً این مذاکرات ادامه خواهد داشت. امیدواریم به زودی به راهکاری اجرایی برای استفاده عموم مردم از گنجینه های نهفته در این مراکز از طریق کتابخانه های عمومی کشور برسیم.
این مقام مسئول در نهاد کتابخانه ها با تاکید بر اینکه نهاد قصد قیمومیت برای مراکز علمی و حوزوی مذکور و یا کتاب های آنها را ندارد، گفت: اساساً کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی جزو شش کتابخانه ای است که از نظارت و اداره آن توسط نهاد مستثنی شده است. درباره دیگر مراکز هم به همین ترتیب است و ما به هیچ وجه قصد تولی گری در آنها را نداریم و صرفاً با توجه به علایق و سلایق مسئولان آنها طرح هایمان را اجرا می کنیم اما با این وجود همه آنها بر لزوم استفاده عموم مردم از این آثار تاکید داشتند.
غیاثی ادامه داد: در وهله اول باید اطلاعات مربوط به کتاب ها و امکانات این مراکز را اخذ کنیم و اگر به توافقات نهایی رسیدیم با اجرای طرح هایی در قالب مدل هایی از قبیل کتابخانه های مشارکتی و کتابخانه های تفاهم نامه ای، امکان استفاده عموم مردم را از آنها فراهم کنیم.
نظر شما